Bezienswaardigheden in de omgeving van Montbrun des Corbières

In de omgeving van Montbrun des Corbières is er een overvloed aan uitstapjes en bezienswaardigheden die allemaal binnen een redelijke rijafstand met de auto liggen. Hier is een overzicht van enkele interessante plaatsen en activiteiten voor zowel jong als oud. In elk van onze vakantiehuizen vind je een handig gastenboek met uitgebreide informatie over wat er allemaal te ontdekken valt in de omgeving.

Carcassonne

De oude stad Carcassonne dateert uit de Middeleeuwen en herbergt de Cité, een ommuurde vestingstad die bijna in zijn originele staat bewaard is gebleven sinds het jaar 1100. Deze prachtige en indrukwekkende plek trekt jaarlijks talloze toeristen. Het is geen ‘Disney’-versie, maar authentiek in zijn historische glorie. Wandel door de smalle straatjes met boetiekjes, ontdek restaurants, sfeervolle pleinen en bewonder de prachtige kathedraal. Binnen de stadsmuren vind je het Chateau Comtal, een kasteel met een boeiende expositie over de geschiedenis van Carcassonne en de Katharen. Een bezoek aan Carcassonne is een absolute must en ligt op slechts 20 minuten rijden van onze wijnvilla’s.

Narbonne

Ooit een havenstad aan de Middellandse Zee, ligt Narbonne nu landinwaarts. Het wordt gedomineerd door de oude kathedraal in het stadscentrum, bij het Canal du Midi dat door de stad stroomt. Rondom de kathedraal liggen schilderachtige straatjes met leuke winkels en er is een grote ondergrondse parkeergarage bij de oude markthallen, waardoor het gemakkelijk is om de stad met de auto te verkennen. Langs het Canal du Midi en op het plein voor de oude markthallen worden regelmatig markten gehouden. Bij de afslag Narbonne-Est van de A7 richting Montpellier vind je grote winkels zoals Carrefour en Decathlon, wat de stad tot een populaire winkelbestemming maakt. Narbonne ligt op ongeveer 30 minuten rijden van onze wijnvilla’s.

Montpellier

Iets verder weg, maar zeker de moeite waard, is Montpellier. Deze Zuid-Franse stad heeft de allure en sfeer van Parijs, maar met een levendige studentenpopulatie vanwege de grote universiteit en scholen. De binnenstad is prachtig gerenoveerd met behoud van zijn authentieke karakter. Er is uitstekend openbaar vervoer, waaronder een tramverbinding naar de randen van de stad, waar je bijvoorbeeld bij het winkelcentrum Odysseum kunt parkeren. In de binnenstad vind je talloze pleinen met terrassen, winkels, restaurants, parken en indrukwekkende musea zoals het beroemde Museé Fabre met een prachtige kunstcollectie. Montpellier ligt op ongeveer 1 uur en 15 minuten rijden van onze wijnvilla’s.

Minerve

In dit kleine dorpje kun je de geschiedenis van de Katharen ervaren. Gelegen in de bergen van de Montagne Noire, biedt het een bijzondere reis terug in de tijd naar de Middeleeuwen. Auto’s zijn niet toegestaan in het oude stadsgedeelte, maar er zijn handige parkeerplaatsen net buiten Minerve. Terwijl je door de smalle straatjes wandelt, krijg je het gevoel hoe het leven was tussen 1100 en 1200, de tijd van de Katharen. Bezoek het kleine maar informatieve Museé Hurepel, waar de geschiedenis van de Katharen op een boeiende en informele manier wordt gepresenteerd. Buiten het dorp kun je genieten van prachtige wandelingen in de indrukwekkende natuur. In het dorp is er ook een heerlijk restaurant, Relais Au Chantovent, waar je kunt genieten van lokale gerechten met een adembenemend uitzicht. Minerve ligt op ongeveer 25 minuten rijden van onze wijnvilla’s.

Stranden

De schone en ruime stranden van Narbonne-Plage en Gruissan liggen op ongeveer 30 minuten rijden van onze wijnvilla’s. Hier vind je verschillende restaurants en kun je heerlijk ontspannen op het strand. Bij Gruissan is een bezoek aan de zoutwinning zeker de moeite waard. Ook de stranden van de Spaanse badplaats Rosas liggen op iets meer dan een uur rijden, maar ze zijn absoluut de moeite waard. Hier kun je de Spaanse sfeer van de zonovergoten Costa’s proeven, met een brede boulevard langs het strand, terrassen en restaurants. Empuria Brava, naast Rosas, is ook een leuke plek om te bezoeken, met een prachtige boulevard, winkels, restaurants en een breed zandstrand. Het is een geweldig idee om een fluisterbootje te huren en door de kanalen te varen langs grote huizen en boten, wat zelfs voor kinderen mogelijk is. Een leuk uitstapje in Spaanse sfeer op iets meer dan een uur rijden van onze wijnvilla’s.

Diverse Uitstapjes

L’Oulibo, Bize-Minervois: Een coöperatieve olijfolieproducent en -winkel op ongeveer 30 minuten rijden van onze wijnvilla’s. Hier worden olijven verwerkt tot heerlijke producten en kun je het hele jaar door terecht, zelfs op zondagochtend. Zeker een bezoek waard.
Afrikaanse Reservaat van Sigean: Op een oppervlakte van 300 hectare leven meer dan 3500 dieren van meer dan 160 verschillende soorten, waaronder vogels, reptielen, beren, impala’s, jachtluipaarden en meer. Je kunt een 5 km lang parcours in de auto afleggen. Het reservaat ligt op ongeveer 30 minuten van onze wijnvilla’s.
Kanovaren: Je kunt op verschillende plaatsen kanovaren, en het dichtstbij

© Copyright - Mas de Montbrun