Château de l’Horte

Gelegen tussen de wijngaarden net buiten Montbrun des Corbières, heeft een rijke geschiedenis. In 1755 liet de Marquis de Saint Félix dit prachtige Château bouwen. Destijds was het een uitgestrekte boerderij met wijngaarden, vee en vruchtbare akkers. In de loop der tijd wisselde het domein van eigenaar en een groot deel ervan raakte verwaarloosd en begon te vervallen.

In 1987 kochten de Nederlandse Johanna van de Spek en haar echtgenoot, wijnboer Jean Pierre Biard, een aanzienlijk deel van het Château en begonnen ze geleidelijk aan met restauratiewerkzaamheden. In 1989 produceerden ze hun allereerste wijn op het Château. De wijnen werden al snel een groot succes en werden geëxporteerd naar verschillende landen, waaronder Nederland.

De Rotterdamse kruideniersfamilie den Toom, al langdurig trouwe afnemers van de wijnen van Johanna en Jean Pierre, werd in 2007 mede-eigenaar van Château de l’Horte. Dit leidde tot een grootschalige restauratie van het Château en een aanzienlijke uitbreiding van de wijnkelder, waar moderne apparatuur werd geïnstalleerd, waaronder een nieuwe bottelmachine. Daarnaast begon het Château de overgang naar biologische wijnbouw. Vandaag de dag is Chateau de l’Horte een succesvol wijnbedrijf met export naar verschillende landen over de hele wereld.

Je kunt het Château bezoeken voor een rondleiding en een wijnproeverij, waarbij de uitleg in het Nederlands wordt gegeven. Voor de meest recente openingstijden en meer informatie, kun je terecht op hun website: www.chateaudelhorte.com.

Bekijk het Château van binnen in 3D!

Het Chateau

De vatenkelder

© Copyright - Mas de Montbrun