De omgeving

Montbrun des Corbiéres is een pittoresk, eeuwenoud dorp met een bescheiden bevolking van ongeveer 300 inwoners. De meeste dorpsbewoners zijn betrokken bij de wijnbouw en brengen hun kostbare druiven naar de lokale Cave Cooperative. Montbrun heeft diepe wortels in de middeleeuwen, wat duidelijk te zien is in de oude dorpskern met zijn eeuwenoude kerkje.

De karakteristieke huizen in Montbrun zijn dicht tegen elkaar gebouwd, omgeven door kronkelende straatjes en charmante steegjes. In de afgelopen drie decennia zijn er buiten Montbrun veel vrijstaande huizen gebouwd, voornamelijk door internationale bewoners, waaronder een aanzienlijk aantal Nederlanders. Desalniettemin heeft het dorp zijn authentieke uitstraling behouden en blijft het idyllisch gelegen tegen een heuvel, omringd door bossen en de weelderige Garrigue-landschappen, met velden vol kruiden zoals rozemarijn, tijm en lavendel.

De omgeving biedt een adembenemend panorama van wijngaarden, bergen, heuvels en bossen. Montbrun ligt in een uitgestrekte vallei, begrensd door de noordelijke hellingen van de Montagne Noire, een uitloper van het Massif Central, terwijl aan de zuidkant van de vallei de majestueuze Pyreneeën beginnen. Vanaf de heuvel waar Montbrun zich bevindt, kun je zelfs de besneeuwde toppen van de Pyreneeën in de verte zien. De wijngaarden strekken zich uit over de heuvels in een schilderachtig schouwspel. Het klimaat is zonnig, warm en droog, met regelmatige wind vanuit het noorden, vergelijkbaar met de beroemde “Mistral” in de Provence.

De stralende zon en de verkoelende Tramontane-wind dragen bij aan de perfecte rijping van de druiven. In de warme zomers kun je overal het gezang van krekels horen, terwijl de wijngaarden prachtig groen zijn en de lavendel in volle bloei staat, de lucht gevuld met de geur van kruiden zoals tijm en rozemarijn. Het is een authentieke Franse ervaring die je niet mag missen!

Voor meer informatie kun je terecht op deze website.

© Copyright - Mas de Montbrun