Eten en drinken

De Franse culinaire traditie is rijk en gevarieerd, en in de directe omgeving van de wijnvilla’s vind je een overvloed aan restaurants om van te genieten. Van informele eetgelegenheden zoals Mc Donald’s tot en met verfijnde etablissementen zoals Auberge du Vieux Puits, een driesterren Michelin-restaurant in Fontjoncouse. Hier zijn enkele aanbevolen restaurants:

Le Tournedos in Lézignan Corbières

Dit restaurant staat bekend als het beste vleesrestaurant in de regio. Ze grillen het vlees vers op een grote open haard met oude wijnranken als brandstof. Een van hun specialiteiten is de “Tournedos Rossini,” een heerlijk stuk ossenhaas met een plakje foie gras er smeltend bovenop.

Le Bastion in Lagrasse

Dit sfeervolle restaurant bevindt zich in het prachtige middeleeuwse dorp Lagrasse, ongeveer 25 minuten rijden van de wijnvilla’s. De reis er naartoe is al een genot, en Lagrasse zelf is zeker een bezoek waard. Le Bastion bereidt gerechten uitsluitend met lokale ingrediënten op een originele manier. Het is echt een aanrader!

Les Grand Buffets in Narbonne

Dit moet je minstens een keer ervaren hebben. Les Grand Buffets is een “All-You-Can-Eat” buffetrestaurant, maar dan op zijn Frans. Je hebt hier een ongelooflijke keuze aan vlees, vis, groenten, kazen, charcuterie, salades, en meer. Ter plekke worden gerechten naar jouw wens bereid. Waar anders kun je onbeperkt genieten van oesters, krab, tournedos, verschillende soorten vlees, vier soorten foie gras, enzovoort, tegen een zeer redelijke prijs en in een sfeervolle Parijse bistro-omgeving? Het is echt een aanrader, zelfs met kinderen. Zorg ervoor dat je ruimte overhoudt voor het dessert, de keuze is ongelooflijk.

In het gastenboek in de wijnvilla’s vind je nog meer aanbevolen restaurants en hun adressen. Hier kun je terecht voor nog meer culinaire ontdekkingen in de regio.

© Copyright - Mas de Montbrun